SAYBİLDER CONGRESS DAYS

SAYBİLDER

DAVET MESAJI

Değerli Bilim insanları,

Saybilder Congress Days kapsamında bu yıl 18.’sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Eğitim Camiası Sempozyumu ev sahipliğini Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi yapacaktır. Sempozyum 08-11 Ekim 2024 tarihlerinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 100. Yıl Kültür Merkezinde yapılacak olup Mardin Artuklu Üniversitesi (Türkiye), ISTEUB (University of Carthage – Tunus) gibi ulusal ve yabancı kurumların akademik desteği ile gerçekleştirecektir.

  1. Uluslararası Eğitim Camiası Sempozyumunun duyurusu, herkese açık internet sayfasındaki bilgilendirmelere ek olarak 15 farklı ülkedeki akademisyenlere özel olarak e-mail yoluyla iletilmiştir.

Eğitim bilimleri ile ilgili bilimsel tartışma ve etkileşim ortamını uluslararası boyuta taşımak adına, bu sempozyum için 6 farklı ülkeden alanında uzman çağrılı konuşmacılar davet edilmiştir. Bu yüzden eğitim araştırmalarına ilgi duyan tüm akademisyen ve araştırmacıları; bilgi, fikir ve deneyimlerini paylaşmak üzere sempozyum alanında görmek istiyoruz.

Sempozyuma sözlü bildiri ile katılabilmek mümkün olduğu gibi sadece dinleyici olarak da iştirak etmek mümkündür. Sözlü bildiri ile katılanların sunum özetleri, iki hakemin oluru ve düzenleme kurulunun onayı ile programa alınacaktır. Daha sonra bu özetler sempozyum takvimine uygun olarak ISBN’li kitapta yayımlanacaktır.

Sempozyumda hem yüz yüze hem de çevrimiçi (online) sunumlar gerçekleştirilebilecektir. Bildiri özetlerini gönderen bilim insanlarının sunum türlerini de bildirmeleri programın işlevsel olarak hazırlanabilmesi için oldukça önemlidir.

Sempozyuma sözlü sunum veya dinleyici olarak katılamayacak bilim insanlarının değerlendirme kurulunda yer almaları ve sunulmak üzere gönderilmiş bildiri özetlerini değerlendirmek üzere hakemlik yapmaları oldukça kıymetlidir. Bu yüzden düzenleme kurulunun ulaşamadığı bilim insanlarının sempozyumun iletişim kanallarına öz geçmişlerini göndererek hakemlik için başvurmaları beklenmektedir.

  1. Uluslararası Eğitim Camiası Sempozyumu’nda sunulan bildirilerin tam metinleri ISBN’li kitapta yayımlanacaktır. Ancak araştırmacıların tam metinlerini gönderme zorunluluğu yoktur.

Sempozyum, başta Fas, Cezayir, Tunus, Mısır, Ürdün, Körfez Ülkeleri, Irak ve Türkiye’nin akademik atama ve yükselme ölçütleri göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır. Sempozyumun başarılı olabilmesi için sizleri hakem, araştırmacı veya dinleyici olarak katkıda bulunmaya;  eğitim konularında farkındalık oluşturmak ve bu konularda bilgilendirme yapabilmek için duyurularımızı çevrenizdekilerle paylaşmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla…

Düzenleme Kurulu

BAŞLICA TEMALAR

Eğitim araştırmaları, çeşitli disiplinler ve çalışma alanlarındaki konuların geniş bir yelpazesini kapsar. Bunlardan bazıları şunlardır:

  1. Ders Programı Geliştirme ve Eğitim Tasarımı: Çeşitli öğrenci ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim programları, öğretim materyalleri ve öğretim yöntemlerini tasarlamak, uygulamak ve değerlendirmek üzere yürütülen araştırmalardır.
  2. Dil eğitimi: Dil edinimi, okuryazarlık geliştirme, iki dilli eğitim ve yabancı bir dil öğretme-öğrenme süreçleri vb. konulara yönelik yapılan araştırmalardır.
  3. Eğitim Liderliği ve Yönetimi: Eğitim kurumlarında etkili liderlik uygulamaları, organizasyon yönetimi ve yönetim yapılarını araştırmak üzere yürütülen çalışmalardır.
  4. Eğitim Politikaları: Eğitim politikalarının yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmesini, uygulanmasını ve etkisini incelemeyi esas alan çalışmalardır.
  5. Eğitim Psikolojisi: Eğitim bağlamında öğrenme, motivasyon, bilişim ve sosyal gelişme altındaki psikolojik teorileri ve ilkeleri keşfetmek için yürütülen araştırmalardır.
  6. Eğitim Teknolojileri: Online öğrenme platformları, dijital araçlar, sanal gerçeklik ve eğitim yazılımları da dahil olmak üzere eğitimde teknolojinin entegrasyonunu inceleyen araştırmalardır.
  7. Eğitim ve Sürdürülebilir Kalkınma: Eğitimin sürdürülebilir kalkınma, çevre bilgisini ve küresel vatandaşlığı teşvik etme rolünü konu edinen araştırmalardır.
  8. Eğitimde Eşitlik: Sosyal-ekonomik statü, ırk, cinsiyet ve engellilikle ilgili konular da dahil olmak üzere eğitim eşitliği, erişim ve kalitesini etkileyen faktörleri dikkate alan araştırmalardır.
  9. Erken çocukluk eğitimi: Okul öncesi eğitim programı, değerlendirme ve müdahaleler de dahil olmak üzere küçük çocukların öğrenme ve gelişimine yönelik yaklaşımları inceler.
  10. Etkili Öğretim Stratejileri: Öğrencilerin öğrenme sonuçlarını artırmak için farklı öğretim yöntemleri, teknikleri ve yaklaşımları araştırmak üzere gerçekleşen çalışmalardır.
  11. K-12 Eğitim: İlk ve ortaokullarda öğretim ve öğrenme uygulamaları, müfredat geliştirme, değerlendirme yöntemleri ve eğitim teknolojisi entegrasyonu gibi konulara dair araştırmalardır.
  12. Kültürel yetkinlik ve eğitimdeki çeşitlilik: Çeşitli öğrenci topluluklarının ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim ortamlarında kültürel yeteneği, çeşitliliği ve katılımı teşvik etmek için stratejiler geliştirmek üzere yapılan araştırmalardır.
  13. 13. Küresel ve Karşılaştırmalı Eğitim: Trendleri, zorlukları ve en iyi uygulamaları belirlemek için farklı ülkeler ve kültürler arasındaki eğitim sistemlerini, politikalarını ve uygulamalarını karşılaştırmak üzere yapılan araştırmalardır.
  14. Öğretmen Eğitimi ve Mesleki Geliştirme: Hizmet öncesi ve hizmet içi öğretmen eğitimi esas alan programları, rehberlik, eğitme ve profesyonel öğrenme topluluklarını konu edinen araştırmalardır.
  15. Ölçme ve değerlendirme: Ölçme ve değerlendirme araçlarının geliştirilmesi ve onaylanması, değerlendirme verilerinin analizi ve eğitim programlarının geliştirilmesi için yürütülen araştırmalardır.
  16. Özel Eğitim: Özel gereksinimli bireyler, öğrenme farklılıkları ve özel ihtiyaçları olan öğrencileri destekleme stratejilerinin araştırılmasını içeren çalışmalardır.
  17. Sosyal ve Duygusal Öğrenme: Öğrencilerin sosyal ve duygusal becerileri, direnci ve refahını teşvik etmek için gerçekleşen araştırmalardır.
  18. STEM Eğitimi: STEM alanlarında kariyer için öğrencileri hazırlamak için bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimi (STEM) yaklaşımları ile ilgili araştırmalardır.
  19. Yetişkinler ve Yaşam Boyu Öğrenme: Yetişkin okuryazarlık programları, sürekli eğitim ve işgücü geliştirme girişimleri de dahil olmak üzere yetişkinler için öğrenme fırsatları ve deneyimleri araştırmak üzere yapılan çalışmalardır.
  20. Yükseköğretim Araştırmaları: Üniversite ve üniversite politikaları, öğrenci deneyimleri, öğretim uygulamaları, akademik yönetim ve yüksek öğrenime erişim gibi konuları içeren araştırmalardır.

Bu konular eğitim alanındaki çeşitli çalışma alanlarının sadece bir alt kümesidir ve eğitim araştırmasının ve uygulamanın çok disiplinli doğasını vurgulamaktadır. Tüm bu ve diğer konuların tartışılması, geliştirilmesi ve yayınlanması amacıyla 2024 yılında, Ankara’da 18. Uluslararası Eğitim Camiası Sempozyumu düzenlenecektir.

KONGREYE KATILIM ŞARTLARI

  1. Kayıt ücretleri için lütfen kongre sekreteryası ile iletişime geçiniz.
  2. Yazar sayısına bakılmaksızın bildiride yer alanlardan sadece birisinin kaydolması yeterlidir.
  3. Bildiride yer alan tüm yazarlara katılım sertifikası düzenlenmektedir.
  4. Kongredeki katılım şartları yönergesine ve son başvuru tarihlerine uyulması gerekmektedir.
  5. Kongreye sadece sözlü sunum ile katılmak mümkündür.
  6. Kongreye gönderilmiş olan tüm özetler ve tam metinler hakem ve değerlendirme kurulunun onayı ile kabul edilecektir. En az iki hakemden olur almayan bildiriler reddedilecektir.
  7. Sözlü sunum için kabul edilen özetler ISBN’li elektronik kitap olarak yayınlanacaktır.
  8. Araştırmacılar tam metinlerini kongre takviminde bildirilen son tarihe kadar gönderebilirler. Tam metinler, ISBN’li elektronik kitap olarak yayınlanacaktır.

KURALLAR

**** Bildiriler sistem üzerinden yüklenecektir.

1- Katılım tüm araştırmacılara (uzman, öğretim elemanı veya öğrenci) açıktır.

2- Bir bildiride en fazla beş araştırmacıya yer verilebilir. Proje araştırmalarında bu sayıya dikkat edilmez.

3- Araştırmanın özgün olması ve başka bir platformda yayınlanmamış veya sunulmamış olması gerekir. Sunumların özgünlüğü ve diğer tüm hukuki durumların sorumluluğu bildiride yer alan araştırmacılara aittir.

4- Bildiriler, kongrenin temalarından biriyle uyumlu olmalıdır.

5- Araştırmacılar bildiri özetlerini sunum diline ek olarak İngilizce olarak da hazırlamalıdır.

***** Sistem üzerinden bildirisini gönderemeyenler Word belgesine aşağıdaki yazım kurallarına uygun olarak bildirilerini yazıp kongrenin iletişim mailine gönderebilirler.*****

6- Özet metni Times New Roman yazı karakteri ile 11 punto, 1 satır aralığıyla iki yana yaslı ve kalın olacak şekilde yazılmalıdır.

7- Yazarların unvan ve adları başlıktan sonra bir boşluk bırakılarak Times New Roman yazı karakteriyle 11 punto, kalın ve 1 satır aralığı ile ortalı yazılmalıdır. Üniversite/Kurum-şehir-ülke adları yazar adlarının hemen altında ve aynı yazı tipi ile yazılmalıdır.

**** Tüm yazarlara ait iletişim bilgileri ve ORCID numaraları yazılmalıdır.

8- Sayfa kenarlıkları her yönden 2.5 cm olmalıdır.

9- Özet metninde araştırmanın konusu, amacı, yöntemi, önemli bulguları ve sonuçlarına ilişkin bilgilere yer verilmelidir. ** Bildiri özetlerinde tablo, şekil ve kaynaklar yer almamalıdır.

10 – Özetin altında bir satır boşluk bırakılarak, en az 3, en çok 5 sözcükten oluşan anahtar kelimeler (keywords) verilmelidir. Özel isim veya birer kısaltma olmadıkları sürece tüm anahtar kelimeler küçük harfle yazılmalıdır.

11- Bildiri özetlerini Arapça hazırlayanlar, Traditional Arabic fontu ve 14 punto büyüklüğü tercih etmelidir.

KONGRE TAKVİMİ

Bildiri Özetlerinin Son Gönderim Tarihi

30 Ağustos 2024

Erken Kayıt için Son Tarih

30 Haziran 2024

Geç Kayıt İçin Son Tarih

1 Eylül 2024

Programın Yayımlanma Tarihi

10 Eylül 2024

Özet Metinlerin Yayımlanma Tarihi

15 Eylül 2024

Tam Metinlerin Son Gönderim Tarihi

1 Kasım 2024

Tam Metinlerin Yayımlanma Tarihi

15 Aralık 2024

Online Sunumlar

8-11 Ekim 2024

Yüz Yüze Oturumlar

9-10 Ekim 2024

Not: Havaalanı Servisleri 8 Ekim 2024, Salı günü Ankara Esenboğa Havalimanı’nda katılımcıların karşılanması 12.00 / 20.00

KONGRE MERKEZİ

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ 100. YIL KÜLTÜR MERKEZİ

Adres: Emniyet, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Cd, 06560 Yenimahalle/Ankara

KONGRE KOMİTESİ

DÜZENLEME KOMİTESİ

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

BİLİM VE DANIŞMA KURULU

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

———– ———— ————– ————————- ———— 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Bildiri Özetleri ve Tam Metinlerin Gönderilmesi İçin İrtibat Kişileri

Irak

Prof. Dr. Hatem Fahad Hanno

hatem.90za@gmail.com

009647701667042

Cezayir

Prof. Dr. Sid Ahmed Soufiane

univsid.dz@gmail.com

00213 556996202

Tunus

Prof. Dr. Najem Dhaher

najda1900@gmail.com

00216 98272724

Fas

Dr. Said Assil

assil702@hotmail.com

00212666916562

Mısır

Prof. Dr. Gehan Anwar Deeb

gehan.deeb70@gmail.com

00201211278087

Arap Yarımadası

Dr. Yasser Ahmad

yasergomaa@gmail.com

0097337292871

Türkiye

Dr. Sami Baskın

dekakkongre@gmail.com

00905550315360

Diğer Ülkeler

Dr. Esat Layek

aslayek@gmail.com

00905426715352